Golffysiobekkers

Een gegarandeerd zorgeloze golfronde waarbij pijnvrij bewegen u die volmaakte voldoening geeft die hoort bij een heerlijke dag golfen.

Ieder mens en dus ook iedere golfer is uniek. U heeft vast al eens meegemaakt dat  uw spelpartner over de baan dartelt, terwijl u zuchtend , pijntje hier, pijntje daar, verder strompelt met uw kar achter u aan.
De repetitie van steeds maar weer dezelfde golfswing, de daar bijbehorende piekbelasting tijdens de overgang van de backswing naar downswing, tijdens de impact en follow-through kan soms te groot worden. Niet alleen voor u maar voor iedere golfer, amateur of professional.

Vooral ook het ouder worden leidt op een heel natuurlijke manier tot een verminderde belastbaarheid van uw gewrichten bijvoorbeeld. U wordt minder mobiel terwijl het lichaam als vanzelf dit gebrek aan mobiliteit gaat compenseren.

U kunt zich voorstellen dat dit vervolgens invloed heeft op uw golfswing, wat later kan leiden tot blessures. Denk hierbij bijvoorbeeld aan veelvoorkomende klachten  van de elleboog en onderrug, maar ook de schouder, heup en knie kunnen gaan opspelen.

Golffysiobekkers is gespecialiseerd in preventie, begeleiding en behandeling van dergelijke fysieke ongemakken en uiteraard ook fysiek letsel als gevolg van het beoefenen van de golfsport.

Na een intensieve scholing tot PGA Holland erkend Golf Physiotherapeut onder leiding van Wim van Lier, inspanningsfysioloog  en bewegingswetenschapper, Jim van Heuven van Staereling, Golfprofessional PGA en Jelle Zandveld, Fysiotherapeut en Osteopaat, zijn wij uitstekend gekwalificeerd binnen deze specialisatie van de fysiotherapie.

Als enthousiast golfer zijn wij goed in staat om belemmeringen die u verhinderen soepel te bewegen op te sporen, te behandelen, en beter nog, zelfs te voorkomen.

Wij werken in voorkomende gevallen nauw samen met uw eigen golfprofessional. Indien gewenst analyseren wij uw golfswing op de driving range en stellen dan gezamenlijk een advies op dat geheel op u is toegesneden.
Dit kan bestaan uit een verdere aanpassing van uw golfswing, maar kan ook een voorstel tot behandeling van uw bewegingsbeperkingen behelzen.

Daarnaast bestaat er een goed samenwerkingsverband met de Twentse Blessure Winkel waardoor, als dat nodig is, snel een op maat gesneden brace voor uw blessure aangemeten kan worden om hiermee de klachten te verminderen.

Hoe dan ook, met Golffysiobekkers heeft u de grootste garantie op pijnvrij bewegen waarmee u in korte tijd het plezier in de golfsport zult hervinden.

Direct contact met een van onze
fysiotherapie medewerkers?

Enjoy this blog? Please spread the word :)