Enkelverzwikking of enkeldistorsie, hoe herstel je snel

nuttig bij een enkelverzwikking, Rafys enkelbrace, balansbord en balansplatform

Enkelverzwikking. Herstel snel en goed en voorkom herhaling van je enkelverzwikking bij Fysio Bruggeman in Hengelo en Enschede

We helpen je bij een voorspoedig herstel van je enkelblessure bij FysioBruggeman.

Na een enkelverzwikking is de kracht en de coördinatie van de spieren vermindert. Wij meten dat met ons elektronische balansplatform precies op.

Voordat je aan de kracht en stabiliteit in de spieren rondom je enkel kunt werken, moeten ze herstellen. De behandeling begint met een periode van rust, lopen (al dan niet met krukken), rustige oefeningen en beweging gericht op een voorspoedig herstel.

Met een speciaal oefenprogramma en oefenhulpmiddelen voor thuis en een speciaal door ons ontwikkelde enkelbrace zorgen we voor een snel herstel en voorkomen we herhaling.

De vooruitgang in kracht en stabiliteit wordt door ons opgemeten. We zorgen dat je snel en verantwoord je werk en sport kunt hervatten.

Maak bij een enkelverzwikking werk van je herstel. Kom langs.

Als je te lang met je enkelblessure door blijft lopen, maak je het herstel moeilijker. Hierdoor is de kans op herhaling groter.

We helpen je graag.

Bel of mail ons, of vul het contactformulier in. Dan zien we je snel.

We werken in Hengelo en Enschede

U kunt voor een goede enkelbrace ook terecht bij de BlessureWinkel

Direct contact met een van onze
fysiotherapie medewerkers?

De eerste behandeling bij een enkelverzwikking

Tijdens de eerste behandeling voert de fysiotherapeut een uitgebreid vraaggesprek met de patiënt. Ook voert hij of zij een lichamelijk onderzoek uit. De fysiotherapeut kijkt daarbij niet alleen naar de klacht zelf, maar onderzoekt tevens waardoor de klacht ontstaat. Ook bekijkt de fysiotherapeut of de patiënt andere lichamelijke problemen heeft die toe te schrijven zijn aan de klacht. Afhankelijk van dit onderzoek wordt een behandelplan opgesteld en een prognose gemaakt.

Verwijzing bij enkleverzwikking is niet nodig

Een fysiotherapeutisch consult of fysiotherapeutische behandeling kan volgen op verwijzing van de huisarts of een specialist. Uw arts beschikt immers over informatie die voor uw behandeling van belang kan zijn. U kunt ook direct bij ons terecht, verwijzing van en huisarts is niet meer nodig vanaf 2006. Bij twijfel of fysiotherapie iets voor u is kunt u direct contact met ons opnemen en ons vragen dit te beoordelen. Voor fysiotherapie in Hengelo of in Enschede zit u bij ons helemaal goed!

Vergoeding

Er zijn wettelijke tarieven voor fysiotherapie. De behandeling wordt door particuliere verzekeraars en ziekenfondsen vergoed.

Opleiding

De fysiotherapie heeft zich als paramedische beroepsgroep sterk ontwikkeld. Voor een deel heeft dit te maken met de strenge basiseisen die aan een fysiotherapeut gesteld worden. De opleiding tot fysiotherapeut is een vierjarige HBO-studie aan een Hogeschool voor de Gezondheidszorg.

KNGF logo bij enkelverzwikkingOok de beroepsorganisatie van fysiotherapeuten (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) bewaakt voortdurend de kwaliteit. Mede dankzij hun inspanning bestaan er nu gedragsregels voor fysiotherapeuten, klachtenprocedures voor patiënten, na- en bijscholingsprogramma’s en kennisuitwisselingsprojecten.