Fysio Enschede, Weth. Gerbertstraat

Praktijk Weth. Gerbertstraat

ADRES

Maatschap Fysiotherapie Bruggeman cs
Weth. Gerbertstraat 22
7543 AX Enschede

CONTACTGEGEVENS

TEL: 053-4780068   E-MAIL: info@fysiobruggeman.nl

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag
van 08:00 tot 17:00
Maandag van 07:00 tot 21.00 aan de Usselerweg 26D

Zaterdag zijn we te bereiken tussen 10.00 en 13.00 uur bij de BlessureWinkel te Hengelo.

Ellis Kuipers

Fysio in Enschede, Ellis Kuipers

SPECIALISATIES:

  • Bekkenbodemtherapie/fysiotherapie bij incontinentieklachten
  • Rugscholing
  • Bracing en gezondheidsbeschermende hulpmiddelen
BIG registratienummer: 39046347004

Fysio in Enschede, Jan Bruggeman

SPECIALISATIES:

  • Rug- en nekscholing
  • Podologische fysiotherapie
  • Arbeidsgerelateerde blessures en RSI
  • Bracing en gezondheidsbeschermende hulpmiddelen
  • Manuele therapie
BIG registratienummer: 59033306704

De eerste behandeling

Tijdens de eerste behandeling voert de fysiotherapeut een uitgebreid vraaggesprek met de patiënt. Ook voert hij of zij een lichamelijk onderzoek uit. De fysiotherapeut kijkt daarbij niet alleen naar de klacht zelf, maar onderzoekt tevens waardoor de klacht ontstaat. Ook bekijkt de fysiotherapeut of de patiënt andere lichamelijke problemen heeft die toe te schrijven zijn aan de klacht. Afhankelijk van dit onderzoek wordt een behandelplan opgesteld en een prognose gemaakt.

Verwijzing

Een fysiotherapeutisch consult of fysiotherapeutische behandeling kan volgen op verwijzing van de huisarts of een specialist. Uw arts beschikt immers over informatie die voor uw behandeling van belang kan zijn. U kunt ook direct bij ons terecht, verwijzing van en huisarts is niet meer nodig vanaf 2006. Bij twijfel of fysiotherapie iets voor u is kunt u direct contact met ons opnemen en ons vragen dit te beoordelen. Voor fysiotherapie in Hengelo of in Enschede zit u bij ons helemaal goed!

Vergoeding

Er zijn wettelijke tarieven voor fysiotherapie. De behandeling wordt door particuliere verzekeraars en ziekenfondsen vergoed.

Opleiding

De fysiotherapie heeft zich als paramedische beroepsgroep sterk ontwikkeld. Voor een deel heeft dit te maken met de strenge basiseisen die aan een fysiotherapeut gesteld worden. De opleiding tot fysiotherapeut is een vierjarige HBO-studie aan een Hogeschool voor de Gezondheidszorg.

Weth. GerbertstraatOok de beroepsorganisatie van fysiotherapeuten (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) bewaakt voortdurend de kwaliteit. Mede dankzij hun inspanning bestaan er nu gedragsregels voor fysiotherapeuten, klachtenprocedures voor patiënten, na- en bijscholingsprogramma’s en kennisuitwisselingsprojecten.