Fysiotherapie Hengelo - Fysio Bruggeman


Snel een afspraak
Contracten met alle verzekeraars
Ook 's avond open

Welkom bij Fysio Bruggeman, fysiotherapie in Hengelo met ruime ervaring

De deskundige fysiotherapeuten van Fysio Bruggeman staan voor kwaliteit en professionaliteit met een persoonlijke aanpak. Bij onze praktijk sta jij als patiënt centraal. Samen gaan we onderzoeken wat de oorzaak van je fysieke klacht. Daarna wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld dat jou werkt en waar jij je prettig bij voelt. De insteek is om je weer controle te geven over je eigen gezondheid. Je voelt je zo fit en gezond en kan weer optimaal genieten van het leven.

In onze drie praktijken in Hengelo helpen we graag mensen met bijvoorbeeld acute of chronische aandoeningen, patiënten met spier- of gewrichtsklachten, personen met nek-, schouder of rugpijn en mensen die een een revalidatietraject moeten volgen na een operatie. Onze fysio’s bieden specialistische zorg in Hengelo voor dry needling, manuele therapie, sportmassage, rugscholing en podologie.

Fysiotherapie Hengelo - Specialisatie - Fysio Bruggeman

Locaties in Hengelo

Info - Hennepstraat 4 Hengelo - Fysio Bruggeman
Info - Kotmansweg 6B Hengelo - Fysio BruggemanInfo - Staringstraat 232 Hengelo - Fysio Bruggeman

Fysio Bruggeman - Hengelo - Hennepstraat 4

Openingstijden

Dag Open
Maandag 07:00 - 17:00
Dinsdag 07:00 - 17:00
Woensdag 07:00 - 17:00
Donderdag 07:00 - 17:00
Vrijdag 07:00 - 17:00
Zaterdag 0622606707
Zondag 0622606707

Fysiotherapeuten


Specialisaties


 • Fysiotherapie
 • Dry needling
 • Valtraining en valpreventie
 • Gezondheidsbeschermende hulpmiddelen
 • Ouderen
 • Rug- en nekscholing

Routebeschrijving

Routebeschrijving van het Van der Valk Hotel Hengelo naar Fysio Bruggeman:
Loop naar het zuidwesten op de Bornsestraat. Sla linksaf. Flauwe bocht naar rechts bij de Demmersweg. Sla linksaf naar de Bornsestraat. Ga rechtdoor over één rotonde. Flauwe bocht naar rechts om op de Bornsestraat te blijven. Flauwe bocht naar rechts om op de Bornsestraat te blijven. Weg vervolgen naar de Burgemeester Jansenstraat. Sla rechtsaf om op de Burgemeester Jansenstraat te blijven. Sla linksaf naar het Burgemeester Jansenplein. Weg vervolgen naar de Enschedesestraat. Sla linksaf naar de Haverweg. Sla rechtsaf naar de Hennepstraat. Sla rechtsaf om op de Hennepstraat te blijven. Weg voor beperkt verkeer. Sla linksaf om op de Hennepstraat te blijven.

Fysio Bruggeman - Hengelo - Kotmansweg 6B

Openingstijden

Dag Open
Maandag 07:00 - 21:00
Dinsdag 07:00 - 18:00
Woensdag 07:00 - 18:00
Donderdag 07:00 - 18:00
Vrijdag 07:00 - 18:00
Zaterdag 0622606707
Zondag 0622606707

Fysiotherapeuten


Specialisaties


 • Fysiotherapie
 • Dry needling
 • Ouderen
 • Ontspanningstherapie
 • Claudicatio (Chronisch ZorgNet)
 • Rugklachten (Rugnetwerk Twente)

Routebeschrijving

Routebeschrijving van het Attractiepark de Waarbeek naar Fysio Bruggeman:
Loop naar het noordwesten, richting de Twekkelerweg. Flauwe bocht naar rechts om op de Twekkelerweg te blijven. Weg vervolgen naar het Twekkelerplein. Weg vervolgen naar de Waarbekenweg. Neem de voetgangerstunnel. Weg vervolgen naar de Grundellaan. Sla linksaf naar de Beethovenlaan. Sla rechtsaf naar de Oude Postweg. Sla linksaf naar de Kotmansweg. Je vindt je bestemming links.

Fysio Bruggeman - Hengelo - Staringstraat 232

Openingstijden

Dag Open
Maandag 07:00 - 21:00
Dinsdag 07:00 - 17:00
Woensdag 07:00 - 17:00
Donderdag 07:00 - 17:00
Vrijdag 07:00 - 17:00
Zaterdag 0622606707
Zondag 0622606707

Fysiotherapeuten


Specialisaties


 • Fysiotherapie
 • Manuele therapie
 • Rug- en nekscholing
 • Podologische fysiotherapie
 • Bracing
 • Gezondheidsbeschermende hulpmiddelen

Routebeschrijving

Routebeschrijving van het Oyfo Techniekmuseum naar Fysio Bruggeman:
Loop naar het zuidoosten op de Hazemeijerstraat. Sla rechtsaf richting de Emmaweg. Sla linksaf naar de Emmaweg. Sla rechtsaf naar de Pr. Beatrixstraat. Flauwe bocht naar links om op de Pr. Beatrixstraat te blijven. Sla rechtsaf naar de Spoorstraat. Sla linksaf. Sla linksaf bij het Prins Bernhardplantsoen. Sla rechtsaf. Sla rechtsaf. Sla rechtsaf richting de Wolter ten Catestraat. Sla linksaf naar de Wolter ten Catestraat. Sla rechtsaf naar de Enschedesestraat. Sla linksaf naar de Grundellaan. Sla rechtsaf naar de P.C. Hooftlaan. Flauwe bocht naar links om op de P.C. Hooftlaan te blijven. Sla linksaf om op de P.C. Hooftlaan te blijven. Neem op de rotonde de 1ste afslag naar de Staringstraat. Je vindt je bestemming rechts.

Specialisaties in Hengelo

Fysiotherapie

Fysiotherapie Hengelo

Voor de de specialist in bewegen moet je bij je fysiotherapeut in Hengelo zijn. De fysio is opgeleid om je helpen bij een breed scala aan lichamelijke klachten. Bij Fysio Bruggeman beginnen we met een grondig onderzoek bij de eerste afspraak. Zo kunnen samen de oorzaak van de klacht in kaart brengen. Aan de hand van het onderzoek wordt een prodessioneel en persoonlijk behandelplan gemaakt. Zo kun je snel weer genieten van een optimale gezondheid.
Manuele therapie

Manuele therapie Hengelo

De menueel therapeut in Hengelo is de specialist als het gaat om gewrichtsproblemen. In de praktijk worden meestal nek- en rugklachten behandeld. Tijdens de manuele therapie opleiding komen uitgebreid alle gewrichten aan bod met al hun functies. Door deze uitgebreide kennis, kan een manueel therapeut heel gedetailleerd onderzoeken en behandelen. Dit leidt tot snelle pijnvermindering en mobiliteitsverbetering, vaak al direct na een behandeling.
Dry Needling

Dry Needling Hengelo

Misschien hebt u wel eens gehoord van dry needling en vraagt u zich af wat het precies is en of het iets voor u is. Hoewel de naam eng kan klinken, is dry needling veilig, niet zo onaangenaam als het klinkt en vaak een effectieve techniek voor patiënten met bepaalde spierklachten. Dry needling is een behandeling die wordt uitgevoerd door ervaren, getrainde fysiotherapeuten in Hengelo die gecertificeerd zijn. Een dunne naald dringt door de huid en behandelt onderliggende musculaire triggerpoints voor de behandeling van neuromusculoskeletale pijn en bewegingsbeperkingen.

Wat is een triggerpoint?

Een triggerpoint is een lokale contractuur of gespannen band in een spiervezel die de functie kan verstoren, het bewegingsbereik kan beperken of pijn kan veroorzaken. Wanneer dry needling wordt toegepast op een spier of triggerpoint, kan het de spanning verminderen, de bloeddoorstroming verhogen, en pijn verminderen.

Is dry needling en acupunctuur hetzelfde?

Het is belangrijk op te merken dat dry needling niet hetzelfde is als acupunctuur. Er worden gelijkaardige instrumenten gebruikt, maar daar houdt de gelijkenis op. Dry needling wordt uitgevoerd door verschillende behandelaars met een verschillende opleiding. Acupunctuur is gebaseerd op Oosterse geneeskunde, terwijl dry needling zijn wortels heeft in de Westerse geneeskunde en evaluatie van pijnpatronen, houding, bewegingsstoornissen, functie en orthopedische tests.

De dry needling behandeling

Dry needling behandelt spierweefsel, en het doel ervan is pijn te verminderen, triggerpoints te inactiveren en de functie te herstellen. Het is zelden een op zichzelf staande procedure. Het is eerder een onderdeel van een bredere fysiotherapeutische aanpak waarbij andere traditionele fysiotherapeutische interventies in de behandeling worden geïntegreerd.

Dry needling kan worden toegepast bij een breed scala aan musculoskeletale problemen, zoals schouder-, nek-, hiel-, heup- en rugpijn.
Sportmassage

Sportmassage Hengelo

Hier een aantal voordelen van een sportmassage van je sportmasseur in Hengelo.

Relaxatie

Een sportmassage is nuttig om de de lichaamschemie in evenwicht te brengen en de algemene stemming te helpen stabiliseren. De stemming kan invloed hebben op hoe effectief het lichaam functioneert tijdens lichamelijke activiteit. Dit geldt vooral voor sporten en activiteiten waarbij snel beslissingen moeten worden genomen en goed moet worden opgelet. Het verlichten van opgebouwde spanning en het verbeteren van de emotionele toestand kan helpen bij het voorkomen van blessures en langdurige schade aan het lichaam.

Herstel

Herstellen van een blessure of fysieke belasting is voor elke sporter anders. Het specifieke herstelprogramma waartoe een sporter, coach, fysiotherapeut of arts besluit, zal afhangen van de persoonlijke medische voorgeschiedenis van de sporter, en van de sport die hij beoefent of de lichamelijke activiteit die hij uitoefent. Zo zal het herstel van een voetbalblessure waarschijnlijk anders zijn dan dat van een turner. Bijgevolg zullen hun massages ook anders zijn. Sportmassagetherapie kan worden aangepast op basis van specifieke behoeften, uitdagingen, en indien nodig, blessures. De mogelijkheid om specifieke fysieke zwaktes te identificeren en te behandelen kan een positief effect hebben op de prestaties.

Toxische stofjes

Een ander onderdeel van herstel dat wordt bevorderd door sportmassage therapie is het vrijmaken en verwijderen van gifstoffen uit de spieren. Wanneer de spieren gedurende lange perioden worden gebruikt en het lichaam wordt uitgedaagd, kan melkzuur zich ophopen en kunnen gifstoffen bepaalde weefsels gaan aantasten. Sportmassage helpt de spiervezels van overbelaste gebieden te bewerken en los te maken om melkzuur, samen met alle andere pijnlijke gifstoffen in de spieren en weefsels, vrij te maken, zodat het lichaam ze snel en efficiënt kan verwijderen en afvoeren.

Podologie

Podologie Hengelo

Een podoloog is een specialist die helpt bij problemen aan je voeten of onderbenen. Er wordt gekeken hoe je staat en loopt, controleren het bewegingsbereik in uw gewrichten en er wordt gekeken hoe je schoenen passen. Niet alleen worden voetproblemen behandeld, maar ook andere klachten die hun oorsprong hebben in de voeten.
Rugscholing

Rugscholing Hengelo

De beste behandeling voor rugklachten is om te leren hoe ze te voorkomen. Dit is wat we doen tijdens onze rugscholing. Er wordt aandacht besteed aan specifieke activiteiten die voor jou van toepassing zijn. Zo is het niet alleen een theoretisch verhaaltje, maar krijg je direct praktische handvaten om mee aan de slag te gaan.
Reumatische klachten

Reumatische klachten in Hengelo

De term reuma wordt in de volksmond vaak gebruikt voor de aandoening reumatoïde artritis. Reumatoïde artritis is slechts een van de tientallen aandoeningen die vallen onder de verzameling van reumatische klachten. Het is dus een heel breed begrip en veel aandoeningen die te maken hebben met het bewegingsapparaat vallen onder de term reuma. Zo’n twintig procent van de Nederlanders heeft last van reumatische klachten.
Bekkenklachten

Bekkenklachten in Hengelo

In onze praktijk hebben we reeds jarenlang regelmatig te maken met mannen en vrouwen die last hebben van bekkenklachten. Vrouwen krijgen gemiddeld vaker last van bekkenklachten dan mannen. De klachten kunnen vervelend zijn bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Daarom is het belangrijk om vroegtijdig hulp te zoeken, want vaak zijn de bekkenklachten goed te verhelpen.

Wil je meer weten of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.


Hengelo

Hengelo is een gemeente in oostelijk Nederland, gelegen aan het Twentekanaal. Vroeger was het een klein agrarisch dorp, maar het deelde in de snelle industriële groei van het district Twente. Het heeft textiel-, metaal- en elektrotechnische industrie; ook de zoutwinning is belangrijk.

In tegenstelling tot veel steden in Nederland heeft het geen erg lange geschiedenis. Dit is te wijten aan het feit dat de stad zich pas aan het begin van de 19e eeuw begon uit te breiden van een zeer klein dorp tot een stad. Het is een rustige stad met ongeveer 80.000 inwoners en een lichte machinebouw die voor een groot deel van de plaatselijke werkgelegenheid zorgt. Het heeft ook zeer goede vervoersverbindingen voor een stad van zijn omvang.

De gemakkelijkste manier om in Hengelo te komen is waarschijnlijk met de trein. Omdat het op een groot knooppunt ligt, kun je er relatief gemakkelijk komen vanuit de meeste delen van Nederland en ook vanuit Duitsland. Er zijn rechtstreekse treinen uit vele delen van het land. Er gaan ook rechtstreekse treinen naar Duitsland.

De belangrijkste vorm van vervoer in de stad zijn de bussen. Zij bieden een snelle en efficiënte service naar de meeste delen van de stad.

Wijken en buurten van Hengelo

Hengelo is onderverdeeld in wijken, die op hun beurt weer verdeeld zijn in buurten.

De wijk Binnensingelgebied bevat de volgende buurten:

 • Binnenstad
 • Hengelose Es
 • Noord
 • Hasseler Es
 • Groot Driene
 • Berflo Es
 • Wilderinkshoek
 • Woolde
 • Slangenbeek
 • Buitengebied

De wijk Binnenstad bevat de volgende buurten:

 • Binnenstad-Centrum
 • Binnenstad-West
 • Binnenstad-Oost

De wijk Hengelose Es bevat de volgende buurten:

 • Hengelose Es-Noord
 • Tichelwerk
 • ’t Wilbert
 • Bedrijventerrein Timmersveld

De wijk Noord bevat de volgende buurten:

 • Noord
 • Elsbeek
 • De Noork
 • Klein Driene
 • ’t Rot

De wijk Hasseler Es bevat de volgende buurten:

 • Bovenhoek
 • Schothorsthoek
 • Bartelinkshoek
 • Tijertshoek
 • Sogtoenhoek
 • Bruninkshoek
 • Middelhoek
 • Molendijkhoek
 • Weijinkshoek
 • Oosterveld

De wijk Groot Driene bevat de volgende buurten:

 • Zwavertshoek
 • Anninks- Nijhofshoek
 • Groot Driene-Zuid
 • Groot Driene-Noord

De wijk Berflo Es bevat de volgende buurten:

 • Bedrijventerrein Twentekanaal-Zuid II
 • Berflo Es Noord
 • Berflo Es Zuid
 • Bedrijventerrein Twentekanaal-Noord II
 • Veldwijk-Noord
 • Veldwijk-Zuid
 • Boeldershoek

De wijk Wilderinkshoek bevat de volgende buurten:

 • Bedrijventerrein Twentekanaal-Zuid I
 • Tuindorp ’t Lansink
 • Tuindorp-Zuid
 • Bedrijventerrein Twentekanaal-Noord I
 • Nijverheid
 • Vikkerhoek
 • Wesselerbrink Noord-West
 • Bedrijventerrein Zeggershoek

De wijk Woolde bevat de volgende buurten:

 • Bedrijventerrein Westermaat-Zuidwest
 • Woolde
 • Woolder Es
 • Weidedorp
 • Bedrijvenpark Westermaat-Zuidoost
 • Bedrijventerrein Westermaat-Noordoost
 • Bedrijventerrein Westermaat-Noordwest

De wijk Slangenbeek bevat de volgende buurten:

 • Roershoek
 • Vossenbelt-Zuid
 • Vossenbelt-Noord
 • Het Broek
 • Kristenbos
 • Dalmeden

De wijk Buitengebied bevat de volgende buurten:

 • Beckum (kern)
 • Verspreide huizen Slangenbeek
 • Stadspark Weusthag-Noord
 • Stadspark Weusthag-Zuid
 • Verspreide huizen Driene
 • Verspreide huizen Twekkelo
 • Verspreide huizen Oele
 • Verspreide huizen Woolde
 • Verspreide huizen Beckum

Hengelo is een stad en heeft verscheidene postcodes. Hier is een lijst met alle postcodes, athans de vier cijfers, in Hengelo:

 • 7550
 • 7554
 • 7558
 • 7551
 • 7555
 • 7559
 • 7552
 • 7556
 • 7553
 • 7557