Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid  verbeteren, als er sprake is van Rugklachten, Nekklachten, Bekkenklachten, Blessures en RSI, doe je door een snel herstel te realiseren en te zorgen voor de preventie van herhaling op korte en lange termijn.
Vaak is dan echte bescherming nodig om het natuurlijk herstel bij blessures te beschermen en op gang te brengen en hiermee de duurzame inzetbaarheid te verbeteren. Activiteiten in het dagelijkse leven die de pijn opwekken moeten voorkomen worden.
Wij ontwikkelden daarvoor diverse beschermende hulpmiddelen en voorlichtingsposters die – in samenwerking met STEP Nederland en de BlessureWinkel – gehuurd of gekocht kunnen worden.

Rafys Enkelbrace

Een paar voorbeelden van beschermende hulpmiddelen zijn een enkelbrace waarmee snel en veilig het werk kan worden  hervat, een speciale rugbrace die zorgt voor beveiliging tijdens de werkhervatting, rugkussens die zorgen voor rugveiligheid  bij zitten in auto’s, op kantoor of in de thuissituatie en hulpmiddelen die een biofeedback signaal, een trilsignaal of   belsignaal, geven als er ongewenste houdingen worden aangenomen of ongewenste bewegingen worden gemaakt.

 Scholing van veilig lichaamsgebruik

Naast bescherming bij Rugklachten, Nekklachten, Bekkenklachten, Blessures en RSI is scholing van veilig lichaamsgebruik   van veel
belang. Dat kan perfect met onze individuele  rugschool  met als motto:

Onveilig ruggebruik leidt tot verergering en herhaling en veilig ruggebruik leidt tot genezing en preventie.

Primaire preventie en duurzame inzetbaarheid

Ook de primaire preventie van  fysieke klachten, zoals Rugklachten, Nekklachten, Blessures en RSI, is van groot belang om daarmee fysieke overbelasting te voorkomen en de duurzame inzetbaarheid te verbeteren. In samenwerking met STEP Nederland kunnen wij hier groepsgewijze rugscholingen en scholing in RSI preventie verzorgen van een uur tot een hele dag. Dit kunnen wij in heel Nederland, voor grote en kleine bedrijven, zie daarvoor de referenties van tientallen bedrijven die op dit gebied samenwerkten met STEP Nederland.

Voor veilig en gezond bewegen  blessurewinkel.nl

Voor meer over duurzame inzetbaarheid naar STEP Nederland

duurzame inzetbaarheid en preventie

 

 

 

 

 

 

Direct contact met een van onze
fysiotherapie medewerkers?