Podologie

Bij voetklachten en klachten van het bewegingsapparaat die samenhangen met de voet, zoals bijvoorbeeld knie- en rugklachten zijn eenvoudige podologie aanpassingen vaak zinvol.

podologie, podoscanner

De fysiotherapeuten Jan en Bert Bruggeman en Hans Leusenkamp hebben jarenlange ervaringen in het maken van deze aanpassingen en het taxeren van de noodzakelijkheid van podologische aanpassingen bij rugklachten en knieklachten.

Met een podoscoop, podoscanner en een balanspaltform worden uw klachten professioneel geobjectiveerd. Aanpassingen kunnen ook nuttig zijn bij andere klachten dan voetklachten, bijvoorbeeld bij knieklachten door hardlopen, bij rugklachten door een bekkenscheefstand of bij knieklachten door slijtage. Met de podologie aanpassingen wordt de dan belasting en de daarmee samenhangende klachten gunstig beïnvloed.

Bert en jan Bruggeman  geven ook al een tiental jaren cursussen voor fysiotherapeuten die vertrouwd willen raken met podologie en verder ontwikkelden zij de klitbandpodologie, waarmee zeer snel zooltjes gemaakt en getest kunnen worden. Door het klitband kunnen aanpassingen gemakkelijk van plaats worden veranderd als dat nodig blijkt. Met klitbandpodologie kunnen ook heel goed tijdelijke en goedkope aanpassingen worden gemaakt.

Ook bij enkelverzwikkingen ontwikkelden zij nieuwe braces, wigzooltjes, wighakken en speciale voorlichtingsboekjes, die snelle werk- en sporthervatting mogelijk maken en waarmee herhaling van een verzwikking voorkomen wordt.

Podologie, balanstraining vaak nuttig

Podologie, training van enkelspieren

Ook ontwikkelden zij een speciaal balansplatform dat de stabiliteit van de enkel exact kan meten en ook kan meten hoe lang de enkelbrace nog nodig is.

Wat ook belangrijk is dat zij altijd zoeken naar betaalbare oplossingen voor de patiënt, dat is nog wel eens anders in de podologie/podotherapie wereld, waar heel gemakkelijk zeer forse bedragen neergeteld moeten worden. Zeker bij inlays die maar kortdurend gebruikt hoeven te worden is het van belang om de prijs zo laag mogelijk te houden.

Zie ook de site holvoet.nl

Direct contact met een van onze
fysiotherapie medewerkers?