Vul met deze link de STOP rugklachten vragenlijst in en u ontvang vrijblijvend een professioneel advies!

Herstel snel en goed van je rugklachten bij Fysio Bruggeman in Hengelo en Enschede.

Rafys rugscholingsboekje

Ik voel mijn rug de hele dag!

Bij veel dagelijkse handelingen heb je last van je rug, dat begint ’s morgens al bij het opstaan. Je wilt zo snel mogelijk van deze rugklachten af.

Rugpijn is erg lastig

Bij FysioBruggeman luisteren we heel goed naar onze patiënten. We willen om te beginnen een goed beeld krijgen van je rugklachten op dit moment en hoe je rugklachten ontstonden. Naast het lichamelijk onderzoek kijken we goed naar je dagelijkse werkzaamheden, hobby’ s en sporten en de invloed daarvan op je rug. We behandelen je rug en stellen een zorgvuldig oefen- en trainingsprogramma voor je rug op. Rugscholing, beschermende- en trainingshulpmiddelen voor thuis  en E-learning zijn onderdelen van ons programma Snel Herstel bij Rugklachten.

Wacht niet te lang, maar kom langs!

Als je te lang met je rugklachten door blijft lopen, wordt het er vaak niet beter op. Het is verstandig snel te weten wat je wel en niet moet doen met je rug.

Bel ons of vul het contactformulier in, dan helpen we je graag.

Is er iets niet duidelijk?

Over je 1e afspraak of heb je een vraag? App, bel of mail ons gerust.

Direct contact met een van onze
fysiotherapie medewerkers?

De eerste behandeling bij rugklachten

Tijdens de eerste behandeling voert de fysiotherapeut een uitgebreid vraaggesprek met de patiënt. Ook voert hij of zij een lichamelijk onderzoek uit. De fysiotherapeut kijkt daarbij niet alleen naar de klacht zelf, maar onderzoekt tevens waardoor de klacht ontstaat. Ook bekijkt de fysiotherapeut of de patiënt andere lichamelijke problemen heeft die toe te schrijven zijn aan de klacht. Afhankelijk van dit onderzoek wordt een behandelplan opgesteld en een prognose gemaakt.

Verwijzing

Een fysiotherapeutisch consult of fysiotherapeutische behandeling kan volgen op verwijzing van de huisarts of een specialist. Uw arts beschikt immers over informatie die voor uw behandeling van belang kan zijn. U kunt ook direct bij ons terecht, verwijzing van en huisarts is niet meer nodig vanaf 2006. Bij twijfel of fysiotherapie iets voor u is kunt u direct contact met ons opnemen en ons vragen dit te beoordelen. Voor fysiotherapie in Hengelo of in Enschede zit u bij ons helemaal goed!

Vergoeding

Er zijn wettelijke tarieven voor fysiotherapie. De behandeling wordt door particuliere verzekeraars en ziekenfondsen vergoed.

Opleiding

De fysiotherapie heeft zich als paramedische beroepsgroep sterk ontwikkeld. Voor een deel heeft dit te maken met de strenge basiseisen die aan een fysiotherapeut gesteld worden. De opleiding tot fysiotherapeut is een vierjarige HBO-studie aan een Hogeschool voor de Gezondheidszorg.

RugklachtenOok de beroepsorganisatie van fysiotherapeuten (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) bewaakt voortdurend de kwaliteit. Mede dankzij hun inspanning bestaan er nu gedragsregels voor fysiotherapeuten, klachtenprocedures voor patiënten, na- en bijscholingsprogramma’s en kennisuitwisselingsprojecten.