Knieklachten

rafys patellabandje

Herstel snel en goed en voorkom herhaling van je knieklachten bij Fysio Bruggeman in Hengelo en Enschede

Bij knieschijf en kniepeesklachten voel je je knie de hele dag

Bij veel dagelijkse handelingen heb je dan last van je knie, dat begint ’s morgens al bij het opstaan uit bed. Je wilt zo snel mogelijk van je knieklachten af.

Kniepijn is erg lastig

Je knie is best wel sterk, maar wordt ook zwaar belast in het dagelijkse leven. Dat kan wel eens te veel worden voor een knie. Hoe groot die krachten op de knie zijn kun je goed zien op de afbeelding hieronder.

Knieklachten

 

Als de knie dan eenmaal overbelast is, is hij flink verzwakt en merk je pas hoeveel je hem gebruikt. Eenvoudige dagelijkse dingen als opstaan uit een stoel, opstaan uit bed, traplopen en springen gaan ineens ook niet meer vanzelf.

Als je knieklachten niet met een week vanzelf over zijn en pijnstillers ook niet goed helpen is het verstandig contact met ons op te nemen.

Een behandeling en begeleiding op maat

Bij FysioBruggeman luisteren we heel goed naar onze patiënten. We willen om te beginnen een goed beeld krijgen van je knieklachten op dit moment en hoe je knieklachten ontstonden. Naast het lichamelijk onderzoek kijken we goed naar je dagelijkse werkzaamheden, hobby’ s en sporten en de invloed daarvan op je knie. We behandelen je knie en stellen een zorgvuldig oefen- en trainingsprogramma voor je knie op. Beschermende- en trainingshulpmiddelen voor thuis  en E-learning zijn onderdelen van ons programma Snel Herstel bij knieklachten. Soms is kort even een kniebrace of kniebandage nodig, die wordt door ons beschikbaar gesteld.

Wacht niet te lang, maar kom langs

Als je te lang met je knieklachten door blijft lopen, wordt het er vaak niet beter op. Het is verstandig snel te weten wat je wel en niet moet doen met je knie.

Bel ons of vul het contactformulier in, dan helpen we je graag.

Is er iets niet duidelijk?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? App, bel of mail ons gerust.

Zie ook onze andere specialisaties, zoals enkelverzwikking en rugklachten

Direct contact met een van onze
fysiotherapie medewerkers?

De eerste behandeling bij knieklachten

Tijdens de eerste behandeling voert de fysiotherapeut een uitgebreid vraaggesprek met de patiënt. Ook voert hij of zij een lichamelijk onderzoek uit. De fysiotherapeut kijkt daarbij niet alleen naar de klacht zelf, maar onderzoekt tevens waardoor de klacht ontstaat. Ook bekijkt de fysiotherapeut of de patiënt andere lichamelijke problemen heeft die toe te schrijven zijn aan de klacht. Afhankelijk van dit onderzoek wordt een behandelplan opgesteld en een prognose gemaakt.

Verwijzing

Een fysiotherapeutisch consult of fysiotherapeutische behandeling kan volgen op verwijzing van de huisarts of een specialist. Uw arts beschikt immers over informatie die voor uw behandeling van belang kan zijn. U kunt ook direct bij ons terecht, verwijzing van en huisarts is niet meer nodig vanaf 2006. Bij twijfel of fysiotherapie iets voor u is kunt u direct contact met ons opnemen en ons vragen dit te beoordelen. Voor fysiotherapie in Hengelo of in Enschede zit u bij ons helemaal goed!

Vergoeding

Er zijn wettelijke tarieven voor fysiotherapie. De behandeling wordt door particuliere verzekeraars en ziekenfondsen vergoed.

Opleiding

De fysiotherapie heeft zich als paramedische beroepsgroep sterk ontwikkeld. Voor een deel heeft dit te maken met de strenge basiseisen die aan een fysiotherapeut gesteld worden. De opleiding tot fysiotherapeut is een vierjarige HBO-studie aan een Hogeschool voor de Gezondheidszorg.

Ook de beroepsorganisatie van fysiotherapeuten (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) bewaakt voortdurend de kwaliteit. Mede dankzij hun inspanning bestaan er nu gedragsregels voor fysiotherapeuten, klachtenprocedures voor patiënten, na- en bijscholingsprogramma’s en kennisuitwisselingsprojecten.