polsbrace, polsbandage


Bert Bruggeman - 26/05/2022

Gebruik van polsbrace, twee voorbeelden

 

1. Polsbrace bij problemen met schakelen bij fietsen

 
Er kwam een man op leeftijd in de winkel, hij fietste graag grote afstanden en was op zoek naar een polsbrace omdat dat hij sinds kort last van zijn pols en duim had waardoor schakelen en remmen pijnlijk was. Hij was bij de huisarts geweest die hem doorstuurde naar de reumatoloog.
Echter door de corona kon hij daar op korte termijn niet terecht. Daarom bezocht hij de BlessureWinkel.
Toen we hem de Rafys pols/duimbrace om deden, werd hij  helemaal blij, hij had geen pijn meer en kon er weer op uit met zijn fiets.

2. Polsbrace bij problemen bij plaatsen van zonnepanelen

 
Een jongeman die zonnepanelen plaatst op daken had een gekneusde pols. Door de continue bewegingen bij het monteren van de zonnepanelen herstelde de pols niet.
Door zijn fysiotherapeut werd hij voor enige polsbescherming naar de BlessureWinkel gestuurd.
Hij heeft de Rafys polsbrace gekocht en voelde meteen de bescherming die hij nodig had.

 

Verschillende polsbandages

 

3. Polsklachten bij motorrijden

 

Meneer van middelbare leeftijd heeft polsklachten bij  motorrijden. Polsbraces met spalken zijn hierbij niet bruikbaar. Hiermee kan men niet in de motorhandschoenen en kan men ook geen gas geven.
Een 10 cm brede polsbandage bleek hier de oplossing, deze gaf hem voldoende steun en hij kon hiermee goed de motorhandschoenen aankrijgen en gas geven.

polsbandage, polsbrace

 

4. Polsklachten bij tennis en golf

 
Een man met polsklachten door tennis bezocht de BlessureWinkel. Mensen met polsklachten bij tennis en golf komen heel regelmatig in de BlessureWinkel.

Bovengenoemde polsbraces zijn minder bruikbaar bij tennis en golf. Zij verstoren – al dan niet met spalk – de grip op het racket of op de golfclub.

De Rafys anatomische polsband is hier veel beter bruikbaar. Deze conisch gevormde smalle bandage geeft voldoende steun en remt de polsbewegingen in alle richtingen goed af.

polsbandage, polsbrace


Ga bij vragen of opmerkingen naar de pagina's van Enschede of Hengelo en neem contact via telefoon, email of whatsapp.