Clicky

tenniselleboog, golferselleboog


Bert Bruggeman - 29/07/2022

Aanvullend op het behandelen van de golferelleboog kunnen bandages met drukelementen een nuttige rol spelen.

Bandages met drukelementen, gegevens uit wetenschappelijk onderzoek

In 2019 publiceerden Kroslak e..a in J Shoulder Elbow Surg een artikel genaamd “Counterforce bracing of lateral epicondylitis:a prospective, randomized, double-blinded, placebo-controlled clinical trial “(1).

Hun conclusie was:
Het drukelement zorgt voor aanzienlijke verlichting met betrekking tot de frequentie en mate van pijn in rust op korte termijn (2-12 weken) en ook voor een significante verbetering van de algehele elleboogfunctie na 26 weken, vergeleken met de placebo-brace zonder drukelement.

In 2002 publiceerden Walther e.a in J Shoulder Elbow Surg, May-Jun 2002 een artikel genaamd: “Biomechanical evaluation of braces used for the treatment of epicondylitis” (2).

Hun conclusie was:

Overbelasting van de polsextensoren wordt beschouwd als een belangrijke pathogene factor bij laterale epicondylitis, bandages met een drukelement verminderen de overbelasting van de polsextensoren.

Samengevat: deze gegevens uit de wetenschap ondersteunen het gebruik van een bandage met drukelement bij de behandeling van de tenniselleboog.

De AAEB (Anatomische Anti Epicondylitis Bandage)

Bij de AAEB, de tenniselleboogbandage van de BlessureWinkel worden standaard 2 drukelementen geleverd, een hard en een zacht drukelement. Het drukelement wordt geplaatst in een anatomische bandage met een elastisch tussenstuk. Deze constructie zorgt ervoor dat een optimaal contact van de bandage met de onderarm ontstaat. Het zachte drukelement wordt meestal in de afbouwfase ingezet maar kan bijvoorbeeld ook worden gebruikt als het harde niet goed wordt verdragen.

Ook bij de golferselleboog kan de AAEB een nuttige rol vervullen. Lees hier meer over de golferselleboog

tenniselleboog, golferselleboog

Onderbeen- en bovenbeenbandages met drukelement

Ook bij spierblessures in onderbeen (shin splint, coup de fouet) en bovenbeen (hamstrings, adductoren) kunnen drukelementen in bandages worden gebruikt.

tenniselleboog, golferselleboog

 

Behandelbeleid

De bandage met drukelement kan onderdeel zijn van een behandelbeleid waar ook (thuis)oefentherapie en cold therapie onderdeel van uitmaken.

Meer weten over de tenniselleboog- en golferselleboogbandages van de BlessureWinkel
Meer weten over de elleboogbandages en braces van de BlessureWinkel
Werknemers met elleboogproblemen? Ga naar STEP Nederland

 


Ga bij vragen of opmerkingen naar de pagina's van Enschede of Hengelo en neem contact via telefoon, email of whatsapp.