voetklachten, morton


Bert Bruggeman - 26/05/2022

Voetklachten, waar zit de pijn?

De drukpijn bij voetklachten door de Mortonse neuralgie zit meer voor en tussen metatarsalia en bij voetklachten door metatarsalgie meer onder de metatarsalia.

Compressie testen van de metatarsalia zijn bij de Mortonse neuralgie positief en bij metatarsalgie negatief.

Morton wordt meestal meer geprovoceerd door de afwikkelbeweging, metatarsalgie meer door de staande houding.

voetklachten, Morton

Voetklachten, testen bij Mortonse neuralgie

Klitband Orthosole bij voetklachten

 

Bij beide voetklachten kan een Orthosole met een dwarsgewelf supplement de druk verminderen zowel onder de metatarsalia als wat meer vóór de metatarsalia.

Voordeel van de klitband Orthosole is dat de plaats en de dikte van het dwarsgewelf supplement gemakkelijk aangepast kunnen worden.

Een ander voordeel van het werken met Orthosole is dat er geen bijzondere podologische of podotherapeutische kennis voor nodig is, elke (para)medicus kan hiermee werken.

voetklachten orthosole

 

Casuïstiek met de Klitband OrthoSole

De voetklachten waren schietende pijnen onder de voet richting 3e en 4e teen links en dat sinds 2 maanden.

Oorzaak van de voetklachten
Ik was op een receptie waar ik langdurig moest staan. De vloer was hard en koud en mijn zolen dun zonder enige schokdemping. De schoenen waren daarbij ook smal.

Toen ik na afloop naar mijn auto wilde lopen kon ik niet meer normaal afwikkelen met links omdat er anders een enorme pijnscheut ontstond. Door op de buitenkant van mijn voet te blijven lopen kon ik voorkomen dat de pijnscheut ontstond.

De volgende 2 maanden verminderde de pijn geleidelijk, vooral door te lopen op schoenen met goede schokdemping, alléén met voetballen bleef ik last houden.

Oplossing met OrthoSole

Met het OrthoSole voetbed kon ik mijn linkervoet bij het voetballen normaal afwikkelen en kon ik rennen met minimale pijn. Ik heb het dwarsgewelf toen nog 2 mm naar voren geplaatst waardoor het probleem bij voetbal helemaal is opgelost.

BlessureWinkel Klitband Podozool

Ook een klitband podozool is goed te gebruiken bij Morton en bij metatarsalgie. Op een klitband podozool kan men ook eenvoudig een dwarsgewelfsupplement plaatsen en de plaatsing aanpassen.

Een klitband podozool op PPT (schokaborberend) materiaal heeft nog een extra voordeel dat men zonodig een gat kan slaan vóór het dwarsgewelfsupplement om zo extra drukontlasting te bewerkstelligen.

Een tweede voordeel is dat het dwarsgewelfsupplement boven- en onderop de klitband podozool kan worden geplaatst.

Ook hiervoor is geen bijzondere podologische of podotherapeutische kennis nodig, elke (para)medicus kan hiermee werken.

De plaatsing van het dwarsgewelfsupplement is eenvoudig, je meet de lengte van een passende klitbandzool.

Op ±62% van de lengte, gemeten vanaf de achterkant van de passende klitbandzool, plaats je dan de voorkant van het dwarsgewelfsupplement.

Als er geen goed passende inlegzool is dan plaats je de voorkant van het supplement op ±65% van de voetlengte in cm, weer gemeten vanaf de achterkant van de inlegzool,

Afhankelijk van de reactie op deze plaatsing kan men het supplement meer naar voren of naar achteren verplaatsen.

voetklachten, klitband podozool


Ga bij vragen of opmerkingen naar de pagina's van Enschede of Hengelo en neem contact via telefoon, email of whatsapp.