Schouderklachten

Rafys schouderbeschermer

Vul met deze link de STOP schouderklachten vragenlijst in en u ontvang vrijblijvend een professioneel advies!

Herstel snel en goed en voorkom herhaling van je schouderklachten

Ik heb de hele dag last van mijn schouder

Er zijn te veel alledaagse dingen die je niet meer kunt. Bijvoorbeeld het optillen van je arm, in bed liggen, een lamp indraaien of het aantrekken van je jas. Dat is vermoeiend, irritant en als je er over nadenkt kom je er achter dat je veel dingen laat omdat het niet meer gaat. Je hebt geen idee hoe het komt, maar je wilt zo snel mogelijk van de schouderklachten af.

Je bent niet de enige met schouderklachten

Één op de vijf mensen heeft er wel eens last van gehad. De meeste patiënten ervaren de pijn als ernstig. Het is zwaar en het voelt alsof het behoorlijk mis is. Dat is gelukkig meestal niet het geval en daar hoef je je niet ongerust over te maken.

Wat je voelt zijn waarschijnlijk overbelaste spieren en pezen. Dat beperkt je mogelijkheden en is behoorlijk pijnlijk.

Schouderklachten zijn erg lastig

Je schouder is best wel sterk, maar wordt ook zwaar belast in het dagelijkse leven, dat kan wel eens te veel worden voor je schouderspieren. En als die schouder dan eenmaal overbelast is, is hij verzwakt en merk je pas hoeveel je hem gebruikt. Eenvoudige dagelijkse dingen als een koffiekan pakken, je kleren aantrekken of sturen in een auto gaan ineens ook niet meer vanzelf.

Als je schouderklachten niet met een week vanzelf over zijn en pijnstillers ook niet goed helpen is het verstandig contact met ons op te nemen.

Een behandeling en begeleiding op maat

Bij FysioBruggeman luisteren we heel goed naar onze patiënten. We willen om te beginnen een goed beeld krijgen van je schouderklachten op dit moment en hoe je schouderklachten ontstonden. Naast het lichamelijk onderzoek kijken we goed naar je dagelijkse werkzaamheden, hobby’ s en sporten en de invloed daarvan op je schouder. We behandelen je schouder en stellen een zorgvuldig oefen- en trainingsprogramma voor je schouder op. Beschermende hulpmiddelen zoals een schouderbeschermer zijn soms even nodig. Verder zijn trainingshulpmiddelen voor thuis en E-learning onderdelen van ons programma Snel Herstel bij schouderklachten.

Wacht niet te lang, maar kom langs

Als je te lang met je schouderklachten door blijft lopen, wordt het er vaak niet beter op. Het is verstandig snel te weten wat je wel en niet moet doen met je schouder.

Bel ons of vul het contactformulier in, dan helpen we je graag.

Is er iets niet duidelijk?

Over je 1e afspraak of heb je een vraag? Bel of mail ons gerust.

Direct contact met een van onze
fysiotherapie medewerkers?

De eerste behandeling bij schouderklachten

Tijdens de eerste behandeling voert de fysiotherapeut een uitgebreid vraaggesprek met de patiënt. Ook voert hij of zij een lichamelijk onderzoek uit. De fysiotherapeut kijkt daarbij niet alleen naar de klacht zelf, maar onderzoekt tevens waardoor de klacht ontstaat. Ook bekijkt de fysiotherapeut of de patiënt andere lichamelijke problemen heeft die toe te schrijven zijn aan de klacht. Afhankelijk van dit onderzoek wordt een behandelplan opgesteld en een prognose gemaakt.

Verwijzing

Een fysiotherapeutisch consult of fysiotherapeutische behandeling kan volgen op verwijzing van de huisarts of een specialist. Uw arts beschikt immers over informatie die voor uw behandeling van belang kan zijn. U kunt ook direct bij ons terecht, verwijzing van en huisarts is niet meer nodig vanaf 2006. Bij twijfel of fysiotherapie iets voor u is kunt u direct contact met ons opnemen en ons vragen dit te beoordelen. Voor fysiotherapie in Hengelo of in Enschede zit u bij ons helemaal goed!

Vergoeding

Er zijn wettelijke tarieven voor fysiotherapie. De behandeling wordt door particuliere verzekeraars en ziekenfondsen vergoed.

Opleiding

De fysiotherapie heeft zich als paramedische beroepsgroep sterk ontwikkeld. Voor een deel heeft dit te maken met de strenge basiseisen die aan een fysiotherapeut gesteld worden. De opleiding tot fysiotherapeut is een vierjarige HBO-studie aan een Hogeschool voor de Gezondheidszorg.

SchouderklachtenOok de beroepsorganisatie van fysiotherapeuten (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) bewaakt voortdurend de kwaliteit. Mede dankzij hun inspanning bestaan er nu gedragsregels voor fysiotherapeuten, klachtenprocedures voor patiënten, na- en bijscholingsprogramma’s en kennisuitwisselingsprojecten.