Schouderklachten

Wij zijn aangesloten bij SchouderNetwerk Twente.
Herstel snel en goed en voorkom herhaling van je schouderklachten.
Doe de STOP schouderklachten test en ontvang vrijblijvend een professioneel advies!


Schouderklachten - Fysio Bruggeman

Ik heb de hele dag last van mijn schouder

Er zijn te veel alledaagse dingen die je niet meer kunt. Bijvoorbeeld het optillen van je arm, in bed liggen, een lamp indraaien of het aantrekken van je jas. Dat is vermoeiend, irritant en als je er over nadenkt kom je er achter dat je veel dingen laat omdat het niet meer gaat. Je hebt geen idee hoe het komt, maar je wilt zo snel mogelijk van de schouderklachten af.

Je bent niet de enige met schouderklachten

Één op de vijf mensen heeft er wel eens last van gehad. De meeste patiënten ervaren de pijn als ernstig. Het is zwaar en het voelt alsof het behoorlijk mis is. Dat is gelukkig meestal niet het geval en daar hoef je je niet ongerust over te maken. Wat je voelt zijn waarschijnlijk overbelaste spieren en pezen. Dat beperkt je mogelijkheden en is behoorlijk pijnlijk.

Schouderklachten zijn erg lastig

Je schouder is best wel sterk, maar wordt ook zwaar belast in het dagelijkse leven, dat kan wel eens te veel worden voor je schouderspieren. En als die schouder dan eenmaal overbelast is, is hij verzwakt en merk je pas hoeveel je hem gebruikt. Eenvoudige dagelijkse dingen als een koffiekan pakken, je kleren aantrekken of sturen in een auto gaan ineens ook niet meer vanzelf. Als je schouderklachten niet met een week vanzelf over zijn en pijnstillers ook niet goed helpen is het verstandig contact met ons op te nemen.


Een behandeling en begeleiding op maat

Bij Fysio Bruggeman luisteren we heel goed naar onze patiënten. We willen om te beginnen een goed beeld krijgen van je schouderklachten op dit moment en hoe je schouderklachten ontstonden. Naast het lichamelijk onderzoek kijken we goed naar je dagelijkse werkzaamheden, hobby’ s en sporten en de invloed daarvan op je schouder. We behandelen je schouder en stellen een zorgvuldig oefen- en trainingsprogramma voor je schouder op. Beschermende hulpmiddelen zoals een schouderbeschermer zijn soms even nodig. Verder zijn trainingshulpmiddelen voor thuis en E-learning onderdelen van ons programma Snel Herstel bij schouderklachten.


Wacht niet te lang, maar kom langs

Als je maar door blijft lopen met je schouderklachten, gaat het vaak niet de goede kant op. Het is raadzaam om snel te achterhalen wat wel en niet kan met je schouder. Bel ons of vul het contactformulier in, dan helpen we je graag.

Is er iets niet duidelijk?


Heb je een vraag? Bel, WhatsApp of e-mail ons voor direct contact.