Sportmassage

Snel antwoord op al je vragen over onze sportmassages.


Sportmassage - Specialisatie - Fysio Bruggeman

Wat is een sportmassage?


Ervaar je vermoeidheid en/of overbelasting aan jouw spieren? Dan kan een sportmasseur met veel ervaring in sportmassages jouw klachten verminderen. Een sportmassage is namelijk gericht op de verbetering en het onderhouden van de conditie van spieren.


Massagetherapeuten geven niet niet alleen massages aan sporters, maar ook aan niet-sporters. Dit komt doordat niet-sporters dezelfde reacties kunnen hebben als sporters. Dit kan komen door langdurige overbelasting of een verkeerde werkhouding.


Wij zijn gespecialiseerd in het geven van deze sportmassages en hebben diverse fysiotherapiepraktijken op verschillende locaties. Daarnaast hoef je niet lang te wachten voor een afspraak. Bij ons kan je namelijk binnen twee werkdagen een afspraak maken en wordt er vervolgens een behandelplan opgesteld.


Waarom een sportmassage?

Door overbelasting van de spieren, dat bijvoorbeeld veroorzaakt wordt door het sporten of een langdurig verkeerde houding, ontstaan er verschillende reacties. Denk bij deze reacties aan spierpijn, vermoeidheid, slechte doorbloeiding, verhoogde spanning, kramp, stijfheid en vochtvorming. Een sportmassage kan ervoor zorgen dat deze reacties zullen verminderen of zelfs volledig zullen weggaan. Bovendien kunnen wij goed beoordelen of er naast de sportmassage nog specifieke behandelingen nodig zijn.


Daarnaast zal een sportmassage de bloedcirculatie stimuleren en hiermee ook de zuurstof- en bloedtoevoer. Door deze massagetechnieken, met veel aandacht voor de spieren, worden prikkels op het lichaam uitgeoefend. Daardoor bevordert een sportmassage het spierherstel en kunnen blessures voorkomen worden.


Sportmasseur - Fysio Bruggeman

Wil je meer weten over onze sportmassages of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.