Tenniselleboog

Herstel snel en effectief voorkom terugkeren van je elleboogklachten.
Doe de STOP elleboogklachten test en ontvang gratis professioneel advies!


Tenniselleboog - Fysio Bruggeman

Wat is een tenniselleboog?

Een tenniselleboog (of tennisarm) heeft als medische term 'epicondylitis lateralis'. Dit betekent zoveel als een ontsteking aan de een stukje bot aan de buitenzijde van een elleboog. De pezen die hier aan hechten zijn vaak overbelast.

De oorzaken van een tenniselleboog

Er zijn naast tennissen natuurlijk ook andere oorzaken om een tenniselleboog te krijgen. Meestal zijn het herhaalde bewegingen die ervoor zorgen dat de elleboog pijn gaat doen. Denk hierbij aan typen op een toetsenbord, het langdurig achter elkaar werken met een muis of het uitwringen van een doek. Het hoeft dus niet altijd een sport te zijn die een tenniselleboog veroorzaakt.

Welke symptomen horen bij een tenniselleboog?

Een tennisarm doet pijn bij het dichtknijpen van je hand, de pols naar achteren bewegen of bij het naar buiten draaien van de onderarm. Naast pijn ter hoogte van de ellebooog, kan ook (zeker in het begin) roodheid, warmte, zwelling en bewegingsbeperking optreden.

Stel je behandeling niet uit

Als je de tenniselleboog niet snel laat onderzoeken, kan het zo zijn dat je meer en meer pijn krijgt. Hoe sneller je de klacht laat behandelen, hoe sneller je meestal geneest. Twijfel je over een behandeling, neem dan contact op voor gratis advies.

Is er iets niet duidelijk?


Heb je een vraag? Bel, WhatsApp of e-mail ons voor direct contact.